Atlétikai Szuper Liga-döntő lesz a hétvégén Debrecenben

Sport

Az első Atlétikai Magyar Szuper Liga döntőjét rendezik meg a hétvégén a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadionban – jelentették be a szervezők a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatójukon.Papp László alpolgármester hangsúlyozta, az elmúlt években több rangos nemzetközi versenynek adott otthont Debrecen, így bebizonyította, hogy a vidéki sport fővárosa. Nem csak a lebonyolításban, az eredményekben is az élen jár a város, hiszen Risztov Éva személyében olimpiai bajnok úszója is van – mondta Papp László.

Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára azt emelte ki, hogy példaértékű a város hozzáállása a sporthoz, jelen esetben a Szuper Liga döntőjének megrendezéséhez. Az új sorozattal az volt a szövetség célja, hogy több legyen a versenyezési lehetőség. A pénzdíjas sorozat első szakaszában – februártól augusztusig – húsz pontszerző versenyen vettek részt az atléták, s a legjobb nyolc helyezett lesz ott a döntő 19-19 férfi és női számában pénteken és szombaton.

A házigazda Debreceni Sportcentrum 13 versenyzővel indul a döntőn – mondta el Becsky András ügyvezető igazgató. Hozzátéve, hogy a hazai kiválóságok – Kazi Tamás síkfutó, Szarvas Dóra gátfutó – mellett versenyez az olimpiai és Európa-bajnok kalapácsvető Pars Krisztián is.

A versenyek pénteken 14.15-kor, szombaton 13.40-kor kezdődnek, és ingyenesen látogathatók.